چهارشنبه 26 ارديبهشت 1403 شمسی /5/15/2024 12:13:15 AM
  • گروه مطلب:| گزارش| معدن| فارسی|
  • کد مطلب:55732
  • زمان انتشار:دوشنبه 8 اسفند 1401-11:44
  • کاربر:

توسعه متوازن معادن، ارزآوری، اشتغال، جلوگیری از خام‌فروشی ذخایر و فرآوری موادمعدنی بدون‌شک افق روشنی را فراروی صنایع و معادن ملایر قرار داده که تحقق آن این شهرستان را به قطب فروسیلیس کشور تبدیل کرده و نویدبخش مسیری هموار برای پویایی بیشتر و امیدآفرینی در حوزه‌های تولید،ثروت و اشتغال‌آفرینی است.
استخراج سالانه ۵۰۰ هزار تُن سیلیس زمینه ای برای توسعه ملایر

به گزارش بیرونیت به نقل از ایرنا، شهرستان ملایر ۵۷ محدوده معدنی فعال و ۲ شهرک معدنی خصوصی شامل شهرک امام رضا(ع) و سیلیس‌کوبان ازندریان دارد که عمده آنها در حوزه فرآوری فروسیلیس فعالیت می‌کنند و معدن سُرمک در زمینه آهن و سرب نیز یک قطب مهم این بخش است.

هم‌اینک ۳۰ نوع ماده معدنی در گستره استان همدان کشف شده که ذخیره این معادن به یک هزار و ۷۵۰ میلیارد تُن افزایش خواهد یافت، از سوی دیگر ۳۷۵ واحد صنایع معدنی پروانه‌دار با اشتغال هفت هزار و ۵۰۰ و ظرفیت سالانه ۲۷ میلیون تُن در این استان وجود دارد که ۳۴ درصد از کل سرمایه استان را تشکیل می‌دهند.

به تبع آن ملایر نیز سهم عمده‌ای در تولید و استخراج مواد معدنی استان دارد و می‌توان گفت که وجود ذخایر سیلیس و معادن سیلیس، نمونه بارز این پیشتازی است که از حدود ۵۷ معدن فعال ۲۲ معدن مربوط به سیلیس است و بیش از ۷۰ درصد از معادن سیلیس استان همدان را به خود اختصاص داده و سالانه بیش از ۵۰۰ هزار تُن سیلیس با درصد بالای خلوص ۹۹.۸ درصد از معادن این شهرستان استخراج می‌شود.

به طور قطع وجود ظرفیت و توانمندی بالای ملایر در حوزه سیلیس و ذخایر معدنی، مسیر را برای سرمایه‌گذاری، فرآوری و ایجاد صنایع معدنی در این شهرستان هموار کرد و سال ۸۹ با احداث نخستین شهرک صنعتی جوکار در زمینی به مساحت ۹۵ هکتار، صنعت فرآوری سیلیس در این شهرستان پایه‌ریزی شد و امروز ملایر به عنوان قطب فروسیلیس، در حال تکمیل این زنجیره ارزشمند است، فعالیت ۶ واحد فرآوری سیلیس با ظرفیت تولید سالانه حدود ۱۰۰ هزار تُن و در دست اجرا بودن چندین طرح توسعه، خود گویای قرار گرفتن ملایر بر بام نخست قطب فروسیلیس ایران است.
حمایت بی دریغ دولت سیزدهم از تولید، حذف موانع و مشکلات و جبران کمبودهای صنایع و واحدهای تولیدی، نقشه راه فراروی مجموعه مدیریتی استان و اقتصادی استان شده است و تا حدودی موجب احیای کارخانه های راکد و رفع مشکلات آنها شده و شهرستان ملایر امروز به نقطه‌ای از رشد و پیشرفت رسیده است که با وجود ظرفیت ها و سرمایه‌های خدادادی و به‌روز رسانی فناوری‌های صنعتی برای جلوگیری از خام فروشی، در بالاترین پله‌های رشد و شکوفایی در بسیاری حوزه‌ها به ویژه صنعت فروسیلیس قرار گرفته است.

به گفته معاون استاندار همدان و فرماندار ویژه ملایر، با مشارکت مردم و بخش خصوصی باید برای طرح‌های اقتصادی ملایر تامین سرمایه کنیم و امیدواریم با این ظرفیت‌های مساعد و مشارکت مردم، بخش خصوصی و همکاری صد درصدی دولت خدمتگزار گام رو به جلویی را برای توسعه ملایر برداریم.

"سلمان اسماعیلی" در گفت و گو با ایرنا افزود: زیرساخت‌های صنعتی ملایر اشباع شده که در تلاش هستیم تا پایان دولت سیزدهم، رشد ۲۰۰ درصدی را در حوزه زیرساخت‌های صنعتی دولتی را رقم بزنیم.

وی گفت: به وجود صنعتگران بزرگی در عرصه تولید و اشتغال به ویژه صنعت فروسیلیس، افتخار می‌کنیم و مجموعه دولت سیزدهم و حاکمیت و به دنبال آن آن در استان و شهرستان، حامی و پشتیبان صنعتگران در حوزه‌های مختلف است.
فرماندار ویژه ملایر تامین برق را عمده‌ترین مشکل واحدهای در دست احداث فروسیلیس و تکمیل زنجیره این صنعت از سالها پیش بود که در این راستا عملیات اجرایی نیروگاه ۵۰۰ مگاواتی توسط وزارت نیرو با ۲۵۰ میلیون یورو معادل ۱۰ هزار میلیارد تومان اعتبار عملیاتی شده و طی چند سال آینده با وارد مدار شدن این نیروگاه، هم مشکل واحدهای صنعتی و معدنی به برق رفع خواهد شد و هم مبنای تحول بزرگی در حوزه خدمات و توسعه اقتصادی ملایر خواهد شد.

اسماعیلی ادامه داد: با ایجاد زیرساخت‌های مناسب و مساعد در حوزه‌های مختلف به ویژه صنعت فروسیلیس، شهرستان ملایر را در تمامی مجموعه‌ها در یک نقطه‌ای مهیا برای پرش و پیمودن مسیر جدید توسعه و پیشرفت قرار داده است.

وی خاطرنشان کرد: در سال‌های اخیر حدود ۲۰ سال گذشته تاکنون، ملایر به قطب فروسیلیس کشور تبدیل شده‌ است و مواد معدنی این شهرستان در خیلی از صنایع بالادستی و استراتژیک کشور همچون ذوب آهن و فولاد نقش راهبردی دارد.

معاون استاندار همدان با بیان اینکه واحدهای متعددی در حوزه معدن در ملایر فعالند، تاکید کرد: این واحدها تا مدتی خام فروش بودند که هنوز هم ادامه دارد و آرام‌آرام برای جلوگیری از خام‌فروشی، به حوزه‌های های‌تک و پیشرفته‌تری وارد می‌شویم.
اسماعیلی با اشاره به ایجاد واحدهای بزرگ فرآوری سیلیس در ملایر و ایجاد واحد بزرگ شمش منیزیم در شهرک صنعتی جوکار، گفت: نیاز کشور به شمش منیزیم در سال، ۲ هزار و ۵۰۰ تُن است، در حالی‌که در یک واحد تولیدی که از یک‌ماه پیش فعالیت آزمایشی آن آغاز شده، قادر به تولید ۶ هزار تُن شمش منیزیم در سال است.

به گفته او، اگر محورهای متعددی را به ظرفیت‌های معدنی ملایر اضافه کنیم، ملایر در آستانه تحولی عظیم در حوزه‌های مختلف است.

با احداث نخستین شهرک تخصصی فروسیلیس ایران در ملایر، اولین واحد فرآوری سیلیس توسط شرکت غرب پارس در زمینی به مساحت ۶.۵ هکتار با سرمایه‌گذاری ۶۵ میلیارد تومان و هفت میلیون یورو در بخش ارزی با ظرفیت تولید سالانه ۱۲ هزار تُن در سال ۹۲ آغاز به کار کرد و به عنوان سومین کارخانه تولیدکننده فروسیلیس کشور، چرخ تولید آن شروع به چرخیدن کرد.

در سایه همین حمایت‌ها و پیشتیبانی‌های دولت، طرح توسعه این شرکت نیز با ظرفیت ۱۲ هزار تُن در سال و در مجموع ایجاد اشتغال برای ۲۴۰ نفر در ۲ واحد، راه‌اندازی شد در آستانه راه‌اندازی سومین واحد تولیدی خود در راستای تکمیل چرخه فرآوری سیلیس است و طرح تولید شمش منیزیم با ظرفیت تولید ۶ هزار تُن در سال و سرمایه‌گذاری ۹ میلیون دلاری و ۳۰۰ میلیارد تومانی را در آستانه افتتاح و راه‌اندازی است که برای ۱۶۰ نفر اشتغال ایجاد خواهد کرد.
به گفته «سید محمدباقر میرابوالفتحی» مدیرعامل شرکت فروسیلیس غرب پارس، پروژه‌ جدیدی با عنوان «فرآوری فروسیلیکا» در راستای تکمیل فرآیند این چرخه مهم اقتصادی و صنعتی در دستور کار دارد و قادر است از غبار تولیدی معلق در هوا، ۹ محصول تولید کند، اقدامی بی‌نظیر که از سوی هیچ واحد تولیدی در کشور انجام نشده است.

به گفته او، شرکت فروسیلیس غرب پارس دارای پنج سیستم غبارگیر است و هیچگونه آلودگی برای محیط زیست ندارد و تنها واحد در سطح استان همدان است که به سیستم آنلاین غبار در دودکش کارخانه مجهز است.

دومین مجموعه‌ای که در این شروع مستقر و شروع به سرمایه‌گذاری‌های میلیارد تومانی کرد، شرکت آهن و سیلیس آذرخش است که فاز اول سال ۱۳۹۷ با سرمایه‌گذاری ۷۰ میلیارد تومان و فاز دوم با ۲۴۰ میلیارد تومان در مجموع با ظرفیت ۳۲ هزار تُن تولید در سال احداث و با اشتغال مستقیم ۲۸۶ نفر در حال فعالیت است و فاز نخست مجموعه فروآلیاژ لوتوس آدلی وابسته به شرکت آذرخش نیز با ظرفیت ۱۴ هزار تُن و سرمایه‌گذاری ۳۵۰ میلیارد تومان در حال فعالیت است و فاز دوم آن با ۳۰ هزار تُن ظرفیت تولید سال ۱۴۰۳ به بهره‌برداری می‌رسد.

عضو هیات مدیره شرکت فروسیلیس آذرخش و رئیس هیات مدیره فروآلیاژ لوتوس آدلی در گفت و گو با ایرنا، حرکت به سمت تکمیل زنجیره فرآوری فروسیلیس و تولید محصولات نهایی این ماده معدنی را گامی بلند در حوزه صنایع معدنی این شهرستان و کشور دانست و گفت: مجموعه آذرخش دومین تولیدکننده فروسیلیس خاورمیانه است.

"محسن طوبایی" با اشاره به آغاز فعالیت نخستین واحد مجموعه آذرخش در اسفند سال ۱۳۹۶ با ظرفیت ۱۲ هزار تُن در سال، اظهار داشت: در حال حاضر ۲۸۶ نفر به صورت مستقیم و به صورت غیرمستقیم بیش از سه هزار نفر با مجموعه ما کار می‌کنند.

تولید ۱۰۰ هزار تُن فروسیلس در شهرک امام رضا(ع)

به گفته وی، رونق اقتصادی، جلوگیری از خام‌فروشی و ایجاد اشتغال بالا حُسن بزرگ واحدهای فرآوری سیلیس است، در حالی‌که سنگ سیلیس قبلا به صورت خیلی ارزان به فروش می‌رفت و ارزش اقتصادی بسیار پایینی نصیب فعالان این حوزه می‌شد.

عضو هیات مدیره شرکت فروسیلیس آذرخش اعمال تحریم‌های ظالمانه دشمنان را یکی از عمده مشکلات این صنعت برشمرد و تاکید کرد: برای صادرات محصول نمی‌توانیم برندسازی کنیم و به خاطر تحریم‌ها مجبوریم برند خود را حذف و محصول را با نام کشور دیگری صادر کنیم.

طوبایی با بیان اینکه شرکت آذرخش یکی از تامین کنندگان بزرگ فروسیلیس فولاد سازی‌های بزرگ کشور همچون فولاد مبارکه، ذوب آهن اصفهان، فولاد سیرجان هرمزگان است و علاوه بر تامین نیاز داخل، بیش از نیمی از تولیدات ما نیز صادر می‌شود.
صادرات؛ گام بلند فروسیلیس در عرصه جهانی

او بیان کرد: عمده کشورهای منطقه همچون عراق، ترکیه، ارمنستان و پاکستان و حجم قابل توجهی نیز به اروپا صادر می‌کنیم و عمده محصولات به بلغارستان، لهستان و لوگزامبورگ به صورت مستقیم صادر می‌شود.

عضو هیات مدیره شرکت فروسیلیس آذرخش با بیان اینکه طی یک دو سال گذشته حدود ۵۵ درصد محصول ما صادر شد و امسال به دلیل نیاز بالای داخل، صادرات ما تا حدودی کاهش یافت، افزود: سال گذشته حدود ۱۰ تا ۱۲ میلیون دلار صادرات داشتیم که امسال تاکنون به همین اندازه صادرات انجام دادیم.

به گفته طوبایی، شرکت آذرخش صد درصد در مجموعه دولتی رفع تعهد انجام داده است و سال‌های ۹۷، ۹۸، ۹۹ و ۱۴۰۰ صد درصد رفع تعهد شده است.

وی تامین برق برای واحدهای زیرمجموعه این شرکت را از دیگر مشکلات مهم برشمرد و یادآور شد: فصل تابستان تا ۹۰ درصد کاهش توان برق داریم و امسال هم برای اولین بار در فصل زمستان، برق مجموعه ما در حد ۳۰ تا ۵۰ درصد قطع شد که مشکلات بزرگی برای خط تولید ایجاد می‌کند.

برق؛ عمده‌ترین مشکل صنعت فروسیلس

عضو هیات مدیره شرکت فروسیلیس آذرخش ضمن تقدیر از پیگیری‌های فرماندار ملایر و دیگر مسئولان برای رفع مشکل برق و قطعی گاز واحدهای فروسیلیس، از تولید محصول ثانویه از غبار میکروسیلیس در این شرکت خبر داد و گفت: در ایران روی این محصول خیلی کار نشده و با قیمت‌های بسیار گران در کشورهای خاورمیانه خریداری می‌شود، در حالی‌که در دنیا از این محصول در بیش از ۲ هزار صنعت قابل استفاده است.

طوبایی ادامه داد: واحد ما از دوده و غبار این محصول را تولید می‌کند و قادر به صادرات آن نیز هستیم که طی چند سال گذشته چند محموله یک‌هزار و ۲ هزار تُنی به قطر و امارات صادرات داشتیم و به‌تازگی نیز یک قرارداد ۲ هزار تُنی با امارات داریم.

وی اظهار داشت: مجموعه بعدی ما فروآلیاژ لوتوس آدلی است که فاز نخست آن ۶ ماه گذشته راه‌اندازی شد، اما هنوز به خاطر مشکل زیست محیطی که مطرح کرده‌اند، پروانه بهره‌برداری به ما نداده‌اند.
آذرخش؛ دومین تولیدکننده فروسیلیس خاورمیانه

رئیس هیات مدیره فروآلیاژ لوتوس آدلی با تاکید بر اینکه به دلیل نداشتن مجوز، برای واردات مواد اولیه برای این مجموعه مشکل پیدا کردیم، خاطرنشان کرد: به‌تازگی با حمایت فرماندار ویژه ملایر مشکل صدور مجوز بهره‌برداری و دیگر مشکلات شرکت آذرخش در ستاد تسهیل و رفع موانع تولید این شهرستان بررسی و قول‌های مساعد برای رفع این موانع و مشکلات داده شد.

طوبایی گفت: مجموعه لوتوس آدلی در فاز اول زمینه اشتغال برای ۱۵۰ نفر را به طور مستقیم فراهم کرده و عملیات اجرایی فاز دوم نیز شروع شده و قرارداد با شرکت چینی بسته‌ایم و مجوزهای زیست محیطی برای استقرار واحد را نیز گرفته‌ایم.

وی ابراز امیدواری کرد: چنانچه فاز دوم لوتوس آدلی با ظرفیت ۳۰ هزار تُن در سال راه‌اندازی شود، مجموعه لوتوس بزرگتر از آذرخش می‌شود و در مجموع ۳۵۰ نفر به صورت مستقیم در این مجموعه مشغول به کار می‌شوند.

رئیس هیات مدیره فروآلیاژ لوتوس آدلی با بیان اینکه برای راه‌اندازی فاز دوم لوتوس آدلی نیازمند حمایت مسئولان هستیم، افزود: برای اجرای فاز دوم ۵۰۰ میلیارد تومان سرمایه‌گذاری ریالی و ۵.۵ میلیون دلار ارزی برآورد شد که با توجه به نوسانات نرخ ارز، این رقم به بیش از ۷۵۰ میلیارد تومان می‌رسد.

طوبایی تاکید کرد: به دلیل مشکل برق در منطقه، در حال پیگیری برای احداث ۲ نیروگاه ۲۰ مگاواتی با سرمایه‌گذتری پنج میلیون دلار هستیم و در قالب تفاهم‌نامه ببن وزرات نیرو و صمت، مبنی بر اینکه ۱۰ هزار مگاوات اجازه احداث نیروگاه به صنعت داده‌اند، در قالب ۱۰ هزار مگاوات، ۴۰ مگاوات برای لوتوس و آذرخش مجوزهای لازم را گرفته‌ایم.

به گفته او، ۹۰ درصد نیروهای مجموعه آذرخش و لوتوس آدلی، بومی است، مگر در برخی تخصص‌های مورد نیار که مجبور به ساتفاده از نیروی غربومی داریم، در حالی‌که یکسری نیروهای بومی را پرورش داده‌ایم تا جایگزین نیروهای غیربومی شود.
عضو هیات مدیره شرکت فروسیلیس آذرخش در ادامه یادآور شد: پروژه دیگری در ادامه تکمیل خط تولید با عنوان "شمش منیزیم" با ظرفیت تولید سالانه ۶ هزار تُن در دست اقدام داریم که یک فلز استراتژیک است و در ایران فقط ۲ کارخانه در این زمینه داریم.

طوبایی با بیان اینکه فناوری ما متمایز از این ۲ کارخانه است و کوره‌ها به صورت افقی است، افزود: حدود ۶۰۰ میلیارد تومان سرمایه‌گذاری برای احداث واحد شمش منیزیم برآورد شده که در صورت صدور مجوز، از ابتدای سال آینده عملیات اجرایی آن آغاز می‌شود.

به گفته او، شرکت فروسیلیس آذرخش دومین تولیدکننده خاورمیانه است و زنجیره فرآوری و تولید آن در حال تکمیل است و برند آن در جهان به عنوان یک تولیدکننده مرغوب ثبت شده است.

رئیس هیات مدیره لوتوس آدلی با بیان اینکه میزان مجوز برق مصرفی برای شرکت آذرخش ۳۷ مگاوات و برای لوتوس آدلی ۱۳ مگاوات است، گفت: این در حالیست که حدود ۲۱ مگاوات برق در آذرخش و ۱۰ مگاوات در لوتوس مصرف می‌کنیم.
طوبایی با اشاره به اینکه از کشورهای خارجی بسیاری دعوت‌نامه برای من ارسال شده، بر این باور است که همیشه دوست دارم در ایران و استان همدان تولید و اشتغال را ایجاد کنم و به عنوان سرمایه‌گذار در صورت حمایت هر چه بیشتر از سوی مسئولان، قول مساعد می‌دهم با مهیا شدن زیرساخت‌ها، کمتر از ۲ یا سه سال آینده، یک‌هزار شغل در این مجموعه ایجاد خواهم کرد.

وی با تاکید بر اینکه تلاش ما ایجاد صنعت پاک است و قصد آسیب و خسارت به محیط زیست را نداریم، خاطرنشان کرد: در همین رابطه برای اجرای فاز دوم لوتوس آدلی، به جای یک غبارگیر، ۲ غبارگیر با هزینه‌ای بالغ بر ۱۰۰ تا ۱۵۰ میلیارد تومان هزینه خواهیم کرد که برای اولین بار در ایران انجام خواهد شد.

در کنار مجموعه‌های غرب پارس، آذرخش و لوتوس آدلی، سال گذشته با حضور استاندار همدان عملیات اجرایی شرکت فروآلیاژ آسا آذرین با هدف تامین مواد اولیه مورد نیاز صنایع فولادسازی و جلوگیری از خروج ارز و صادرات، فعالیت خود را ظرفیت اسمی ۲۰ هزار تُن در سال و سرمایه‌گذاری ریالی ۳۰۰ میلیارد تومانی و ۱۰ میلیون دلار ارزی در شهرک صنعتی جوکار آغاز شد که برای ۱۵۵ نفر اشتغال‌زایی مستقیم و ۳۰۰ نفر غیرمستقیم اشتغال ایجاد کرده است.
عضو هیات مدیره شرکت فروآلیاژ آساآذرین در این رابطه در گفت و گو با ایرنا اظهار داشت: از سال گذشته تاکنون از ظرفیت اسمی ۲۰ هزار تُن، حدود ۱۰ تا ۱۱ هزار تُن تولید داشتیم وبه دلیل مشکلات برق، ۷۰ درصد کوره کار می‌کند و نتوانستیم به ظرفیت اسمی برسیم.

"مرتضی کهزادی" با بیان اینکه این واحد با ۲۵ مگاوات برق کار می‌کند، ادامه داد: تا مرداد امسال بازار صادراتی ما خوب بود، اما از زمان جنگ روسیه و اوکراین بازار صادراتی را تا حدودی از دست داده‌ایم.

او اشاره کرد: سه میلیون تعهد ارزی داشتیم که یک میلیون تومان آن پرداخت شده است.

کهزادی نیز همچون دیگر مجموعه‌های فروسیلیس، تحریم را مانع صادرات مستقیم به نام شرکت تولیدکننده دانست و بیان کرد: صادرات ما بیشتر به ترکیه است و به خاطر تحریم از ما به صورت مستقیم خریداری نمی‌شود و از ترکیه به کشورهای اروپایی همچون فرانسه، ایتالیا و بلغارستان می‌رود و مستقیم نمی‌توانیم صادر کنیم.
وی با اشاره به اینکه تامین کننده فروسیلیس مورد نیاز فولاد مبارکه، ذوب آهن و فولاد سازی‌های بزرگ کشور هستیم، یادآور شد: با توجه به اینکه تولید فروسیلیس رو به افزایش است، چنانچه برق مود نیاز ما تامین شود، علاوه بر رسیدن به ظرفیت اسمی کامل، میزان تولید تا ۲ برابر افزایش می‌یابد.

عضو هیات مدیره شرکت فروآلیاژ آساآذرین با بیان اینکه پنج مگاوات برق برای این واحد نیاز داریم، گفت: در حال حاضر طرح توسعه صدرا ذوب الوند با ظرفیت اسمی ۲۲ ازار تُن نیز در دست اجرا است که به ۲۵ مگاوات برق نیاز دارد.

کهزادی ادامه داد: تجهیزات واحد صدرا ذوب خریداری شده و در گمرک است و بزودی نصب خواهد شد و ساختمان آن حدود ۹۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و در ثورت راه‌اندازی ماشین‌آلات، تا پایان خرداد سال آینده راه‌اندازی خواهد شد.

به گفته او، پست برق این واحد نیز ۸۰ درصد پیشرفت دارد و ترانس خریداری شده و فعلا ۱۰ مگاوات برق به این واحد می‌دهند که در صورت تایید برق باختر، اتصال انجام می‌شود.

مدیر واحد صدرا ذول الوند ابراز امیدواری کرد: در صورتی‌که نیروگاه ۵۰۰ مگاواتی ملایر به سرانجام برسد، می‌تواند نیاز این واحدها را به برق تامین کند و سرمایه‌گذاران نگرانی برای سرمایه‌گذاری ندارند.
به گفته کهزادی، در شرکت فروآلیاژ آساآذرین ۱۴۵ نفر به صورت مستقیم و ۴۷ نفر در شرکت صدرا ذوب مشغول فعالیت هستند که در صورت راه‌اندازی، ۱۶۰ نفر اشتغال در واحد صدرا ذوب ایجاد خواهد شد.

مدیر فروسیلیس صدرا ذوب با بیان اینکه، واحدهای فرآوری سیلیس ۱۰۰ درصد نیاز داخل را تامین می‌کنند، یادآور شد: سالانه ۱۰۰ هزار تُن مصرف داخلی داریم که مازاد فروسیلیس صادرات می‌شود و حدود نیمی از میزان تولید، صادرات و ۵۰ درصد هم مصرف داخلی است.

کهزادی با اشاره به اینکه سه کوره ۲۰ هزار تُنی و سه کوره ۱۲ هزار تُنی فروسیلسس در شهرک صنعتی جوکار مشغول فعالیت هستند، گفت: علاوه بر مجموعه ۲۰ هزار تُنی آساآذرین و ۲۲ هزار تُنی صدرا ذوب، سه خط تولید فروسیلیس، فرومنگنز و شمش منیزیم را در دستور کار داریم که سه خط تولید در واحد صدرا ذوب انجام خواهد شد.

سرمایه‌گذاری ۸۰۰ میلیارد تومانی برای واحد صدرا ذوب

به گفته او، برای واحد صدرا ذوب ۸۰۰ میلیارد تومان سرمایه‌گذاری برآورد شده که تا سال آینده با توجه به نوسانات نرخ ارز، به بیش از یک‌هزار میلیارد تومان می‌رسد.

کهزادی با بیان اینکه ایجاد هر واحد فروسیلیس حدود ۲۰ تا ۲۵ میلیون دلار سرمایه نیاز دارد، تاکید کرد: یک سوم از هزینه سرمایه‌گذاری و تجهیزات صرف سیستم غبارگیر می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: واحد ما تمام تجهیزات ایمنی از جمله فیلتر گاز، ذرات، ماسک‌های صورت و سیستم‌های غبارگیر را دارد و با وجود اخذ مجوزهای لازم از محیط زیست، اما برای تامین مواد اولیه هم باید مجوز زیست محیطی بگیریم که مشکلاتی را برای این واحدها ایجاد می‌کند.
رشد ۲ برابری صادرات مواد صنعتی و معدنی در ملایر

به گفته فرماندار ویژه ملایر، مجموع صادرات این شهرستان در ۹ ماهه امسال، ۳۴.۸۸ میلیون دلار بود که معادل ۴۴ درصد کل صادرات استان همدان است که از مجموع صادرات ملایر ۲۰ میلیون دلار در حوزه صنعت و معدن بود و معادل ۳۳.۷۶ درصد کل استان است که رشدی ۲ برابری داشته است.

رئیس اداره صنعت، معدن و تجارت ملایر در این زمینه تاکید کرد: امسال از ۲۰ میلیون دلار مواد معدنی و صنعتی که از این شهرستان صادر شد، عمده صادرات مربوط به فروسیلیس بود که حجم خوبی از صادرات را به خود اختصاص داده است.

"وحید فارسی" از در دست اجرا بودن ۹ طرح تولیدی بزرگ در این شهرستان خبر داد و بیان کرد: این واحدهای تولیدی با سرمایه‌گذاری بالغ بر چهار هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان در دست احداث است که برای هزار و ۳۶۰ نفر اشتغال‌زایی ایجاد خواهند کرد.

وی تولید شمش منیزیم، آهن مگنتی، دستکش پزشکی، ۲ طرح تولید کاغذ و سه طرح فروسیلیس از جمله طرح‌های بزرگ در دست احداث در این شهرستان عنوان کرد و ادامه داد: سیاست کنونی کشور جلوگیری از خام‌فروشی و صادرات مواد خام معدنی است که در این راستا تلاش ما بر این است مواد خام معدنی حتی به خارج از این شهرستان نیز ارسال نشود.

با استقرار دولت سیزدهم، نقش اقتصاد معدنی در اقتصاد کلان کشورمان پر رنگ تر شد و امید می‌رود با تداوم حرکت‌ها و اقدامات به‌ویژه در به‌روزرسانی سیاست‌های بخش، روان‌سازی سرمایه‌گذاری‌ها و توسعه ناوگان معدنی، در مسیر معدن‌کاری نوین گام برداریم.

به گزارش ایرنا؛ واحدهای فرآوری فروسیلس شهرستان ملایر که قادر به تامین نیاز صنعت فولادسازی، ریخته‌گری، ماشین‌سازی و قطعات چدنی و سایر نیازهای صنایع هستند، امروز سربلند از هرگونه تحریم، مشکلات و تنگاهای اقتصادی در حال فعالیت هستند و چرخ این صنعت به خوبی می‌چرخد.

آمارها هم نشان می دهد که هفت درصد از ذخایر معدنی جهان در اختیار ایران است و جزو کشورهای برتر از نظر ذخایر معدنی است که ارزش ذخایر آن بیش از ۷۷۰ میلیارد دلار تخمین زده می‌شود.



مطالب مرتبط



نظر تایید شده:0

نظر تایید نشده:0

نظر در صف:0

نظرات کاربران

نظرات کاربران برای این مطلب فعال نیست

آخرین عناوین