جمعه 28 ارديبهشت 1403 شمسی /5/17/2024 2:21:22 PM
سرپرست سازمان زمین شناسی خبر داد :

سرپرست سازمان زمین شناسی از انعقاد قرارداد با دانشگاه سوربن فرانسه برای تهیه نقشه های سه بعدی اکتشافی ایران در سه سال آینده خبر داد.
قرارداد ایران و دانشگاه سوربن فرانسه برای تهیه نقشه های سه بعدی

به گزارش معدن نامه به نقل از شانا، شهیدی در گردهمایی مدیران ارشد وزارت صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه نظر به قرار داشتن ایران بر روی کمربند متالوژنی آلپ-هیمالیا 15 درصد از منابع معدنی دنیا بر روی کمربند این کمربند قرار دارد، گفت: اما با توجه به عدم شناخت کامل از آن، نهایتا در کشور تنها 10 معدن بزرگ در مقیاس جهانی و 6500 معدن فعال وجود دارد.

او با اشاره به اینکه حجم دخایر اکتشافی تا به امروز 57 میلیارد تن بوده است که 35 میلیارد تن آن به صورت معدن درآمده است، از اتخاذ 3 استراتژی توسط سازمان زمین شناسی خبر داد و افزود: برای اکتشاف مواد معدنی باید اطلاعات پایه تولید کنیم که نقش اساسی در این خصوص دارد.

شهیدی اظهار کرد: چند سالی است که به نقشه های بزرگ مقایس یک 25 هزارم ورود کردیم و اولویت را در نقشه های زمین شناسی و زمین شناسی اقتصادی گذاشتیم.

سرپرست سازمان زمین شناسی افزود: با توجه به وسعت کشور، ضرورت دارد مدیران استانی مناطقی که برای انها حائز اهمیت به لحاظ اکتشافات معدنی و مخاطرات زمین شناسی است، را اعلام کنند تا این نقشه ها را تهیه کنیم.

او افزود: یکی از دلایل کم بودن منابع معدنی این است که در عمق قرار گرفتند و در سطح وجود ندارند که در این مورد حدود20 سال است که سازمان زمین شناسی با استفاده از روش ژئوفیزیک هوایی به اکتشاف این معادن ورود کرده است.

او با بیان اینکه برای اکتشاف ذخایر پنهان از مدل سازی بر اساس اطلاعات سطح و تحت عرضی استفاده می کنیم، گفت: برای کامل کردن اطلاعات قراردادی با دانشگاه سوربن فرانسه منعقد کردیم که نقشه های سه بعدی اکتشافی ایران در سه سال تهیه شود و با اکادمی علوم زمین چین هم قرار داد بستیم تا در بحث مدل سازی و اکتشاف مواد معدنی موثر واقع شویم.

او خاطرنشان کرد: یکی از استراتژی های سازمان، اکتشاف عناصر استراتژیک همچون لیتیوم است. 
شهیدی اضافه کرد: سازمان زمین شناسی 19 پهنه اکتشافی دارد که 4 پهنه واگذار شد و 15 پهنه را هم تا پایان امسال را آزاد می کند.

او خاطرنشان کرد: برای توسعه معدنی، سهم 20 میلیارد دلاری برای صنایع معدنی براورد شده است که برای رسیدن به این عدد باید اکتشاف را به صورت کاملا علمی پیش ببریم.

شهیدی خاطرنشان کرد: اکتشافات سطحی برای کشور خوب نیست و در سازمان زمین شناسی سعی می کنیم اکتشافات را علمی پیش ببریم، چراکه کیفیت کار برای ما بسیار مهم است.



مطالب مرتبط



نظر تایید شده:0

نظر تایید نشده:0

نظر در صف:0

نظرات کاربران

نظرات کاربران برای این مطلب فعال نیست

آخرین عناوین