شنبه 15 ارديبهشت 1403 شمسی /5/4/2024 6:36:54 PM
در دومین کنفرانس بین المللی استیل پرایس چه گذشت؟

در دومین کنفرانس بین المللی استیل پرایس از کاتالیست بومی سازی شده تکنولوژی PERED توسط دو شرکت دانشی MME و نفت و گاز سرو رونمایی شد.
اکران تکنولوژی بومی پرد در صنعت فولاد ایران

به گزارش معدن نامه، هومن کریمی وثیق مدیر عامل شرکت نفت و گاز سرو امروز (چهارشنبه) در این مراسم با اشاره به آغاز فعالیتی مشترک میان دو شرکت مهندسی معادن و فلزات ( MME) و نفت و گاز سرو گفت: این همکاری تولید کاتالیست ایرانی را برای صنعت فولاد ایران تضمین می کند.

وی تشریح کرد: یکی از مهمترین دستاوردهای کسب شده، بهینه سازی فرآیند تولید فولاد به روش Persian reduction است که با نام Pered در صنعت فولاد معرفی شده است.

مدیر عامل نفت و گاز سرو خبر داد که در این همکاری، نخستین طرح فولادی ساخته شده با تکنولوژی پرد مجهز به کاتالیست های تولیدی با ویژگی طول عمر بیشتر و تسریع در شکست گازهای احیایی در ریفرمرهای فولادی پرد را نتیجه داد.

کریمی یادآور شد: پیش از این بارگذاری مدول A,B,D شرکت فولاد مبارکه ، واحد احیا ٣ شرکت فولاد خوزستان و بارگذاری طرح کوثر شرکت آهن و فولاد گل گهر ، به عنوان بزرگترین مگا مادول احیا مستقیم در منطقه از سوی شرکت نفت و گاز سرو به نتیجه رسیده بود.

کریمی خاطر نشان کرد: نفت و گاز سرو در گام بعدی بارگذاری کاتالیست های Pered در مجتمع احیا استیل فولاد بافت را در برنامه کاری خود قرار داده است و از این رو گامی بلند در خودکفایی کامل تولید کاتالیست در صنعت فولادسازی برداشته شده است. در همین راستا تفاهم نامه بین صاحب دانش فنی پرد و شرکت دانش بنیان نفت و گاز سرو به امضا رسید.

نادر علیزاده مدیر عامل شرکت کامودیتژ در این کنفرانس اظهار کرد: موفقیت صنعت فولاد ایران تا ۵۰ سال آینده نیازمند شکل گیری نگاه فرامرزی است. صنعت فولاد ایران  طی سالیان گذشته در مسیر رشد قرار گرفته، این رشد حتی در زمانی که اقتصاد کشور در سراشیبی قرار داشت، ادامه یافت چرا که ردپای سیاست گذاری دولت مشخص شده است.

او افزود: صنعت فولاد ایران برای ماندگاری در عرصه رقابت، نیازمند تدوین استراتژی جامع است چرا که بیش از افزایش ظرفیت فولاد، این صنعت نیازمند سرمایه گذاری در معادن کشور و کشورهای همسایه است.

همچنین بهمن تجلی زاده معاون فولاد خوزستان در ادامه کنفرانس استیل پرایس گفت: به موضوع فروش باید حرفه ای نگاه کرد. موضوع مهم دیگر این است که نباید دانش فولاد بعد از بازنشستگی افراد از بین برود.

او افزود: ظرفیت صادرات به 6 میلیون رسید ه و امسال به 8 میلیون تن می رسد. اما متاسفانه ایران رنک صادراتی  فولاد ندارد و در تولید چهاردهم هستیم.

گودرزی مدیر طرح‌های  شرکت برسو در ادامه گفت: شرکت توسعه آهن گلگهر  سال 91 احداث شد. هدف تاسیس از شرکت تولید 3 میلیون تن ورق فولادی است و سرمایه شرکت 1200 میلیارد تومان است.

او افزود: شرکت توسعه گلگهر در سال 98 می‌تواند 3 میلیون تن ورق فولادی تولید کند. در توسعه گلگهر 1.7 میلیون تن آهن اسفنجی تولید می شود. سال آینده تولید آهن اسفنجی در توسعه گلگهر به 3.7 میلیون تن خواهد رسید.

 

گودرزی افزود: نقطه قوت شرکت توسعه آهن و گلگهر تکنولوژی فولادسازی است. پرایمتالز  و فکور صنعت مجری طرح ورق 3 میلیون تنی توسعه و آهن گلگهر هستند. فولاد تکنیک مشاور ایرانی این طرح است.

او در این کنفرانس با بیان اینکه مذاکرات با بانک های داخلی و اوبر بانک اتریش برای تامین مالی این طرح انجام شده، گفت: کامل بودن زنجیره تولید، کاهش شدید هزینه، کاهش چشمگیر هزینه تولید هر تن محصول در مقایسه با سایر طرح ها، فراهم بودن زیر ساخت، کاهش مصرف برق از 1100کیلووات  به 900 کیلو وات و کاهش شدید مصرف آب و گاز از مزایای این طرح است.

در ادامه احسان دشتیانه معاون ذوب آهن اصفهان در کنفرانس استیل پرایس گفت: استیل پرایس پایه جدیدی را در صنعت فولاد ایجاد کرده است. ذوب آهن اصفهان مادر صنعت فولاد ایران است.

او با بیان اینکه ذوب آهن اصفهان دانشگاه تربیت مدیر است، گفت: این شرکت تنها تولید کننده تیرآهن و محصولات طویل در ایران است. رابطه معنی داری الان بین قیمت فولاد و سنگ آهن وجود ندارد.

دشتیانه افزود: پیش‌بینی می‌شود تقاضای  سنگ آهن چین در فصل زمستان کاهش یابد. قیمت آهن قراضه مهمترین  نقش را در ایجاد نوسانات بهای فولاد از ابتدای امسال داشته است.

او ادامه داد: تاثیر قیمت الکترود گرافیکی هنوز در بهای فولاد دیده نشده است. عمده ترین ماده اولیه تولید الکترود گرافیکی کک سوزنی است. تا 2019 بحث الکترو گرافیکی به اینگونه خواهد بود. سناریوی  ورود چین به بازار صادراتی فولاد وجود دارد. از سویی قیمت جهانی فولاد افت ناگهانی نخواهد داشت.

دشتیانه افزود: احتمال عقب نشینی چینی ها در بازار صادراتی فولاد بسیار کم است. در مورد تولید 55 میلیون تن فولاد باید تصمیم شجاعانه گرفت. مصرف ظاهری فولاد در 5 ماه نخست  14 درصد رشد کرده  اما در بخش تیر آهن ومیلگرد 7 درصد کاهش داشتیم.

حسین طائمی از شرکت MME در ایران با تشریح مزایای تکنولوژی پرد، گفت: تکنولوژی پرد توسط شرکت MME با هدف کاهش هزینه های ساخت و بهینه سازی تولید آهن اسفنجی ثبت و در کشور بومی سازی شده است. از مهم ترین مزیت های تکنولوژی پرد عبارت است از  کاتالیست های منحصر به فرد این تکنولوژی با ویژگی طول عمر بیشتر و تسریع در شکست های گازهای احیایی.

او ادامه داد: از دیگر مزیت‌ها می‌توان به کاهش مصرف انرژی و آب نسبت به سایر روش‌ها اشاره کرد. همچنین هزینه احداث کمتر نسبت به سایر تکنولوژی های رقیب، نیاز به تعمیر و نگهداری کمتر نسبت به سایر تکنولوژی‌ها، رعایت کامل شاخص های زیست محیطی و پذیرش خوراک اولیه متفاوت‌تر از ویژگی‌های این تکنولوژی است. در حال حاضر از این تکنولوژی در ۴ واحد داخلی آهن اسفنجی استفاده شده که طرح آهن اسفنجی شادگان و میانه دو نمونه ای است که به تازگی افتتاح شده اند.



منبع: معدن 24

مطالب مرتبط



نظر تایید شده:0

نظر تایید نشده:0

نظر در صف:0

نظرات کاربران

نظرات کاربران برای این مطلب فعال نیست

آخرین عناوین