پنجشنبه 13 ارديبهشت 1403 شمسی /5/2/2024 5:29:48 AM

در دیداری که در تاریخ 2 مهر در دفتر وزارت برگزار شد، مدیران سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور به شرح فعالیت های صورت گرفته در این سازمان پرداختند.
گزارش رسمی سازمان زمین شناسی از ملاقات با شریعتمداری

به گزارش معدن نامه به نقل از پایگاه خبری علوم زمین، در ابتدای این دیدار رئیس سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور به توضیحات کلی درباره فعالیت های این سازمان پرداخت.

در ادامه معاون اکتشاف سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور با اشاره به وجود بیش از 100 نوع ماده معدنی در کشور و لزوم توجه به بحث فرآوری گفت: سازمان از دهه 60 به صورت موضوعی امور اکتشافی را برعهده دارد و با تمرکز بر مواد معدنی ای که کمتر مورد توجه بود، موفق شد تا به طور مثال 21 استان را در حوزه طلا فعال کند که به دنبال آن ذخیره قطعی و احتمالی طلای کشور از 24 تن به 340 تن در کشور رسید.

بهروز برنا افزود: از دهه 70 رویکرد اکتشافات نوین آغاز کرده و کشور در زون های 20 گانه پهنه بندی شد که منجر به دستیابی به 1500 محدوده امید بخش با صرف هزینه حداقلی 9.5 میلیارد تومان شد و این در حالی است که ارزش افزوده این مواد معدنی 64 میلیارد دلار است.

منوچهر قرشی؛ مشاور رییس سازمان در ادامه جلسه با اشاره به کسب مجوز از وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و تاسیس پژوهشکده علوم زمین گفت: پژوهشکده علوم زمین در حال حاضر در 4 گرایش مختلف زمین شناسی دانشجو می پذیرد و پروژه های متعددی ازجمله تهیه نقشه کاهش مخاطرات زمین لرزه را اجرا کرده است.

علیرضا شهیدی؛ مدیر دفتر منطقه ای معاونت زمین شناسی ضمن اشاره به تولید اطلاعات پایه در این معاونت گفت: تا کنون نقشه ها با مقیاس 1:250000 برای کل کشور، نقشه های 1:100000 در 90درصد کشور  تهیه شده است. همچنین نقشه های با مقیاس 1:25000 با دقت 90 درصد بیشتر در حال حاضر در دست تهیه است.

در ادامه جلسه مهندس وحید فتوتی؛ مدیر کل دفتر ژئومتیکس در خصوص فعالیت های این بخش گفت: سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور در سال 80-81 وارد بحث ژئوفیزیک هوایی شد و با استفاده از روش ژئوفیزیک هوایی توانسته ایم حجم تولید اطلاعات پایه را بالا ببریم.

فتوتی افزود: این سازمان موفق شد تا میزان برداشت کمتر از 200.000 هزار کیلومتر خطی را در طی 4 سال دولت یازدهم، به بیش از 300.000  هزار کیلومتر خطی افزایش دهد.

مهران حیدری؛ مدیر پایگاه ملی داده های علوم زمین کشور گفت: استراتژی راه اندازی پایگاه داده های علوم زمین جمع آوری، نگهداری و بروزرسانی کلیه اطلاعات تولید شده در بخش های مختلف سازمان و قراردادن این اطلاعات در اختیار عموم کاربران می باشد.

وی تصریح کرد: نقشه راه علوم زمین کشور نیز در قالب سه فاز تعریف شده است که از این مقدار 2 فاز آن عملیاتی شده است و گزارشات و نتایج آن در اختیار 31 استان قرار داده شده است.

راضیه لک؛ مدیر دفتر برنامه ریزی، فناوری اطلاعات و بودجه گفت: سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور در راستای انجام مطالعات مخاطرات در حوزه آب، خشکسالی و اکوسیستم فعالیت کرده است.

وی افزود: این سازمان از دوازده سال پیش تا کنون بر روی دریاچه ارومیه متمرکز بوده است. مطالعات صورت گرفته علیرغم اذعان عده ای، حاکی از این بود که تغییرات اقلیم نقش چندان موثری در شرایط کنونی دریاچه ارومیه نداشته است.

در ادامه جلسه مدیر مرکز پژوهش های کاربردی علوم زمین با اشاره به تاسیس مرکزپژوهش های کاربردی سازمان از سال 1386 به منظور انجام پژوهش های کاربردی در علوم زمین گفت: منظور از پژوهش های کاربردی انجام بررسی های علمی جدید در علوم زمین بوده که تاکنون در کشور انجام نشده و شامل علوم بین رشته ای است که در مرحله تجاری سازی نتایج و روش های بدست آمده در اختیار سایر مراکز علمی و اجرایی کشور قرار می گیرد.

فریبرز قریب افزود: این مرکز تا به حال مورد بازدید مقامات داخلی و خارجی از جمله چندین رییس جمهور و حدود 57 وزیر قرار گرفته است.

سمیه ویسه؛ معاون مرکز پژوهش های کاربردی علوم زمین در پایان جلسه با اشاره به راه اندازی آزمایشگاه های سازمان از حدود 10 سال پیش گفت : این آزمایشگاه ها به عنوان مرکزی مرجع و متمرکز برای آنالیز مواد معدنی در کل کشور شناخته شده است.

وی افزود: از جمله مهمترین مواردی که در این ارتباط حاصل شده است، ایجاد قطب آنالیز در منطقه است که بدون ارسال نمونه ها به خارج کشور بتوانیم کارهای آنالیز را انجام دهیم.



مطالب مرتبط



نظر تایید شده:0

نظر تایید نشده:0

نظر در صف:0

نظرات کاربران

آخرین عناوین