شنبه 29 ارديبهشت 1403 شمسی /5/18/2024 5:32:01 PM
عضو هیات مدیره خانه معدن ایران مطرح کرد:

عضو هیات مدیره خانه معدن ایران با اشاره به بخشنامه جدید معاون اول رئیس‌جمهور در باب قانون مالیات‌های مستقیم مطرح کرد: حذف معافیت مالیات صد در صدی صادرکنندگان برای کل زنجیره تولید تا صادرات مشکل ایجاد خواهد کرد. 
حذف مالیات صد در صدی برای بخش معدن مشکل‌زاست/ مانع جدید دولت برای توسعه صادرات

به گزارش معدن‌نامه، محمود گوهرین با بیان مطلب فوق اظهار کرد: پیش از اینکه چنین بخشنامه‌ای صادر شود، صادرکنندگان صد در صد صادراتشان را از مالیات معاف بودند اما با حذف صد در صد معاف از مالیات، تولیدکننده ناچار است برای 50 درصد از صادرات محصولات تولیدی خود مالیات پرداخت کند. به معنای دیگر جایزه صادراتی را از بخش تولید حذف کرده و مالیات وضع شده است.

او ادامه داد: در این بخشنامه حتی آمده بابت صادرات سال 95 نیز تولیدکنندگان 50 درصد مالیات خود را پرداخت کنند در حالی که تمام تولیدکنندگان حساب مالیاتی سال گذشته خود را رد کرده‌اند و این تصمیم مبتنی بر نگاه اقتصادی و منطقی نبوده است. در واقع مشخص نیست که اجرای قانون جدید باید از اول سال 95 مورد محاسبه قرار گیرد یا آخر برنامه پنجم توسعه. این نوع سیاستگذاری مالیاتی کل زنجیره تولید را هدف گرفته و از این لحاظ اصلا به صلاح بخش معدن کشور نخواهد بود.

گوهرین مطرح کرد: با توجه به شرایط اقتصادی اکنون تولیدکنندگان که به تازگی صنایع کشور از رکود خارج شدن هستند و با برجام کمی یخ روابط تجاری آب شده، بهتر بود سیاستگذاری‌ها به سمت تشویق و ترغیب تولیدکنندگان به تولید با کیفیت و توسعه بازارهای صادراتی هدایت می‌شد تا اینکه بخش تولید را با وضع چنین مالیاتی از اهداف صادرات دور کرد. در شرایطی که صادرات‌گرایی و تولید جهانی همان موضوعی است که در اقتصاد مقاومتی هم بر آن تاکیده شده و یکی از ضرورت‌های کشور است.

به گزارش معدن نامه، اسحاق جهانگیری در بخشنامه مورخ 16 مرداد ماه سالجاری ماده 141 قانون مالیات های مستقیم را اصلاح کرده و برخی از مواد معدنی و نفتی را مشمول آن کرده است.

بر این اساس، صددرصد (۱۰۰%) درآمد حاصل از صادرات خدمات و کالاهای غیرنفتی و محصولات بخش کشاورزی و بیست درصد (۲۰%) درآمد حاصل از صادرات مواد خام مشمول مالیات با نرخ صفر می‌شود.

فهرست مواد خام و کالاهای نفتی به پیش‌نهاد مشترک وزارتخانه‌های امور اقتصادی و دارایی، صنعت، معدن و تجارت و نفت و اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی به تصویب هیأت وزیران می‌رسد.

در تبصره یک این ماده قاونی آمده است که درآمد حاصل از صادرات کالاهای مختلف که به صورت عبوری (ترانزیت) به ایران وارد می‌شوند و بدون تغییر در ماهیت یا با انجام کاری بر روی آن صادر می‌شوند مشمول مالیات با نرخ صفر می‌شود.

تبصره 2 این ماده قانونی اضافه می کند که مفاد این ماده پس از اتمام دوره اجرای قانون برنامه پنج‌ساله پنجم توسعه جمهوری اسلامی ایران مصوب ۱۵/۱۰/۱۳۸۹ لازم‌الاجراء می‌شود.

در متن ماده ۱۴۱قبل از حذف آمده بود که صددرصد (۱۰۰%) درآمد حاصل از صادرات محصولات تمام شده کالاهای صنعتی و محصولات بخش کشاورزی (شامل محصولات زراعی، باغی، دام و طیور، شیلات، جنگل و مرتع) و صنایع تبدیلی و تکمیلی آن و پنجاه درصد (۵۰%) درآمد حاصل از صادرات سایر کالاهایی که به منظور دست یافتن به اهداف صادرات کالاهای غیر نفتی به خارج از کشور صادر می‌شوند از شمول مالیات معاف هستند.

بر اساس بخشنامه دولت اجرای ماده جدید 141 از اول فروردین ماه 1395 به تصویب رسیده حال آنکه تبصره 2 این ماده قانونی به اجرای این ماده قانونی در پایان برنامه پنجم توسعه یا 29 اسفند 1395 اشاره دارد.

برخی از فعالان اقتصادی معتقدند که دولت علاوه بر حذف جوایز صادراتی بر روی صادرات کالاها نیز مالیات بسته که این اقدام در کنار سیاست هایی چون تثبیت قیمت ارز و پرداخت عوارض صادراتی عملا صادرات برخی از مواد معدنی را با مشکل مواجه خواهد کرد.

از سویی دیگر هنوز در متن قانون معلوم نیست که اجرای قانون جدید باید از اول سال 95 مورد محاسبه قرار گیرد یا آخر برنامه پنجم توسعه. این موضوع سبب شدت تا برخی از فعالان صادرات مواد معدنی با سردرگمی مواجه شوند.



مطالب مرتبط



نظر تایید شده:0

نظر تایید نشده:0

نظر در صف:0

نظرات کاربران

نظرات کاربران برای این مطلب فعال نیست

آخرین عناوین